Sajtóközlemény - kuratórium 2009. december 17-ei üléséről

Az Alapítvány 300 paksi munkahely megtartásához ad támogatást A Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány kuratóriumának 2009. december 17-ei ülésén a 2009. évi működés eredményeinek értékelése mellett támogatás odaítéléséről is határozott, amely döntésével közel 300 paksi munkahely fennmaradásához járult hozzá. A támogatás odaítélésére a paksi székhelyű F6 Ruhaipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. pályázati kérelme alapján került sor.

A hazai nukleáris létesítmények környezetében – Paks, Kalocsa, Bátaapáti, Boda és Püspökszilágy körzetében – működő Duna–Mecsek Területfejlesztési Alapítvány megtartotta idei utolsó évzáró ülését. Az alapítvány célja továbbra is az atomerőmű által kijelölt területeken település-, térség- és gazdaságfejlesztés. Az alapító Paksi Atomerőmű Zrt. idén is 500 millió forintot bocsátott az alapítvány rendelkezésére.

A 2009-es évben kiemelt feladatnak tekintette a Kuratórium, hogy a világgazdaságban kialakult recesszió hatásait a maga eszközrendszerével ellensúlyozza elsősorban munkahelyteremtés, illetve a kis közösségek energiaracionalizálási tevékenységének támogatása, valamint a szükséges pályázói önerők biztosítása révén.

A kuratórium ez évi utolsó ülése előtt a válságos helyzetbe került  paksi ruhaipari szövetkezet jogutódja segítségért fordult az Alapítványhoz 300 paksi munkahely megtartása, fennmaradása érdekében. A kuratórium a tartalék kerete terhére  úgy döntött, hogy a pályázatot befogadja és a kért támogatást megadja.

A Kuratórium a 300 paksi munkahely fennmaradását kiemelt feladatnak tekintette. Egyben felkérte a Paks Város Önkormányzatát is a munkahelyek megőrzésének támogatására.

Az alapítványhoz kapcsolódó további információk megtalálhatóak a www.dmta.hu című honlapon.

Paks, 2009. december 17.

kommunikációs megbízott