Sajtóközlemény-2008. november 20-i kuratóriumi üléséről

A hazai nukleáris létesítmények környezetében- Paks, Kalocsa, Bátaapáti, Boda és Pöspökszilágy körzetében- működő Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány megtartotta idei harmadik ülését. Az alapítvány célja továbbra is a paksi atomerőmű által támogatott területeken élő 136000 ember számára lehetőséget bíztosítani település-, térség- és gazdaságfejlesztési források eléréséhez. Az alapító Paksi Atomerőmű Zrt. idén is 500 millió forintot bocsátott az alapítvány rendelkezésére.

Az alapítvány folyamatosan keresi annak lehetőségét, hogy az érintett térségeknek minél több támogatást tudjon nyújtani. Ennek érdekében további források bevonására törekszik, azaz nemcsak pályáztat, hanem maga is pályázik. „Akadálymentesítések megvalósításának támogatása a Duna―Mecsek Területfejlesztési Alapítvány által érintett települések területén” címmel pályázatot nyújtott be az Európai Gazdasági Térség (EGT) és Norvég Finanszírozási Mechanizmusokhoz. A pályázat célja az alapítvány működési körzeteiben lévő közintézmények, középületek akadálymentesítésének megvalósítása. Az alapítvány által igényelt támogatás összege 2 millió euro. A pályázatot az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Irányító Hatósága támogatásra méltónak ítélte.

A projekt sikeres megkezdéséhez és megvalósításához alapos előkészítő tevékenység és közbeszerzési eljárások lefolytatása vált szükségessé. A közbeszerzési eljárásokat lezáró döntések meghozatalára a mai ülésen került sor. A kuratórium döntött a támogatás közvetítői projektmenedzsment szakértői feladatokat, valamint a marketing, arculattervezési szakértői feladatokat ellátó szervezetek kiválasztásáról.

A decemberben tartandó kuratóriumi ülésen kerül sor a projekt keretében kiírandó pályázati felhívás meghirdetésre, amellyel kapcsolatosan valamennyi érintett térségben tájékoztató megtartása válik esedékessé.